2022/03/28 – La Paeria explica

Veure noticia al lloc oficial : Enllaç

Lleida celebrarà a l’octubre la seva primera Marató

La competició, que espera entre 600 i 800 atletes, tindrà sortida i arribada als Camps Elisis, passarà pels carrers de la ciutat i també pels municipis de Torre-serona, Benavent de Segrià i Vilanova de Segrià, dins d’un cap de setmana ple. . . d’activitat atlètica

El regidor d’Esports, Ignasi Amor, ha participat avui en la presentació de l’activitat a la Diputació i ha destacat la importància de la col·laboració institucional per a fer possibles grans esdeveniments com aquest, amb un impacte econòmic xifrat entre 110.000 i 140.000 euros

REGIDORIA D’ESPORTS I ACTIVITAT FÍSICA

La presentació de la Marató ha tingut lloc aquest matí a la Diputació ©Ajuntament de Lleida
La presentació de la Marató ha tingut lloc aquest matí a la Diputació            
La presentació de la Marató ha tingut lloc aquest matí a la Diputació

Arxiu de soTall de veu del regidor Ignasi Amor

Els carrers de Lleida i altres tres municipis del Segrià acolliran el proper 30 d’octubre la primera edició de la Marató Ciutat de Lleida 2022, que espera comptar amb entre 600 i 800 atletes i que serà la cursa atlètica més llarga que s’ha fet. . mai a la ciutat. El recorregut de 42,195 metres tindrà sortida i arribada als Camps Elisis i passarà pels carrers de Lleida i també pels municipis de Torre-serona, Vilanova de Segrià i Benavent de Segrià, ha explicat el director de la prova, Sisco Larrull durant la presentació de l ‘esdeveniment avui a la diputació de Lleida.

La competició la impulsa l’entitat Associació Esportiva Marató Lleida, creada fa uns dos anys amb aquest objectiu, que s’ha retardat amb motiu de la pandèmia. Per a fer-la possible, compten amb el suport institucional de la Paeria i la Diputació i també amb acords amb diverses entitats, que permetran disposar d’una xarxa de voluntaris per a organitzar els diferents aspectes de la prova, ha afegit Larrull.

A més, aquesta competició també comptarà amb una jornada prèvia que farà al barri de Llívia, amb curses infantils, per a persones amb síndrome de Down i altres discapacitats. El mateix diumenge 30, a més del plat fort de la Marató, també hi haurà una cursa de quilòmetres i s’espera que en totes les activitats hi participin unes 3.000 persones, amb un impacte econòmic d’entre 110.000 i 140.000 euros.

La presentació de l’activitat ha tingut lloc aquest matí a la diputació de Lleida amb la participació de l’actual plusmarquista d’Espanya de Marató, la lleidatà Ayad Lamdassen, a més dels representants dels municipis per on passarà la cursa –el regidor d ‘Esports de la Paeria, Ignasi Amor, i els alcaldes de Torre-serona, Agustí Jiménez, Benavent de Segrià, Antoni Carré, i Vilanova de Segrià, Jordi Figuerol– i del diputat d’Esports Jordi Verdú, en representació de la Diputació.

Amor ha assenyalat que “després de dos anys de pandèmia en els quals les entitats i clubs esportius han patit moltíssims entrebancs, aquest 2022 s’estan celebrant moltes curses i caminades a la ciutat i als municipis del voltant que estan tenint una molt bona resposta per part de la ciutadania”. “Farem aquest gran esdeveniment, amb Lleida exercint la capitalitat, però des del respecte i la col·laboració amb els municipis del voltant, perquè junts som més forts i el que hem de fer és resumir per tenir aquests esdeveniments i posar la província de Lleida. al mapa”, ha afegit.

Verdú ha indicat l’abast territorial d’aquesta cursa que travessarà diferents municipis del Segrià i que requerirà la col·laboració de nombrosos voluntaris i clubs esportius per a fer-la possible. Pensem que tindrà un molt bon resultat esportiu i que pot atreure molta gent de fora”, ha afirmat.

Lamdassen ha afirmat que “no m’esperava que Lleida organitzés una marató, perquè se’n fan molt poques a Espanya i espero que tingués molt èxit”. L’atleta no podrà participar-hi, però sí que vol assistir a la jornada per mostrar-hi el seu suport.

Dades de publicació: 28/3/2022

Loading

2022/03/26 – Presentació a la Diputació de Lleida de la 1ª Marató de Lleida

Lleida tindrà la seva marató

Xavi Bonastre   

El 30 d’octubre s’hi correrà per primera vegada una marató i així s’acabarà amb la mancança històrica de ser l’única capital catalana que mai ha tingut la mítica prova.

Aquest dilluns s’ha presentat a la Diputació de Lleida la primera edició de la marató de la ciutat, que es disputarà el 30 d’octubre vinent . D’aquesta manera es posarà punt final al fet que la capital del Segrià sigui l’única capital catalana que no ha acollit mai la mítica prova dels 42 km i 195 metres.

Precisament per poder acabar amb aquesta mancança atlètica, es va crear  l’Associació Esportiva Marató Lleida , que, amb el suport de la Paeria i la Diputació de Lleida, ha pogut fer realitat el somni dels corredors de fons de les comarques lleidatanes.

La cursa, a més de passar pels principals carrers de la ciutat, transitarà també pels termes de  Torre Serona, Benavent de Segrià i Vilanova de Segrià . La sortida i l’arribada de la marató estarà ubicada al parc dels Camps Elisis de Lleida.

A l’acte de presentació hi han assistit Siscu Larrull, president de l’Associació Esportiva Marató de Lleida, Jordi Verdú, diputat d’Esports de la Diputació de Lleida, i Ignasi Amor, regidor d’Esports de l’ajuntament de la ciutat . No hi ha faltat tampoc l’atleta  Ayad Lamdassem , l’actual recordman d’Espanya de marató, que  està afincat a Lleida  des de fa anys. Lamdassem disputarà la cursa de 10 km que farà paral·lelament a la marató, ja que a l’agost té previst participar en el Campionat d’Europa de Marató.

 

Loading